Handledarutbildning

För att få övningsköra personbil privat så måste både elev och handledare gå en handledarutbildning. Eleven måste även ha ett giltigt körkortstillstånd.

Utbildningen är en introduktionskurs för dig som vill börja övningsköra. Kursen ger handledare och elev verktyg som behövs för att kunna övningsköra privat på ett trafiksäkert sätt. Vårt mål är att handledare och elev får en lärorik, rolig och inte minst nyttig kurs. Våra utbildare är erfarna lärare som dagligen jobbar som trafiklärare. 

Handledarutbildningen är 3 timmar + pauser, och bedrivs i trafikskolans lokaler.

Efter genomförd kurs rapporterar vi in deltagarna till Transportstyrelsen. När alla krav är uppfyllda och alla handlingar kommit in samt avgiften är betald, tar det normalt 1-3 veckor att få hem handledarskapsbeviset.

Vad krävs för att bli handledare?

För att kunna vara handledare ska följande krav uppfyllas:

  • handledaren ska ha fyllt 24 år
  • eleven till handledaren ska ha ett giltigt körkortstillstånd
  • ha gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren (eleven måste också ha gått utbildningen)
  • ha ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land. Handledaren ska ha haft behörighet för det fordon som ni ska övningsköra med under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren.

Tips! Med en engagerad handledare kan ni effektivare hjälpas åt att nå elevens mål.

Tänk på!

Ha alltid ha med handledarskapsbeviset när ni övningskör.

Handledaren som ses som förare och är ansvarig vid körningen.

Har du frågor eller om du inte hittar ett kurstillfälle i E-handeln, kan du ringa oss på 040-50 50 75 eller 046-15 88 33.