AM-moped

Välkommen till Erikssons trafikskola och din utbildning till AM körkort!

AM är en körkortsbehörighet för moped klass I, den så kallade EU-mopeden. Mopeden är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/tim och för att köra den krävs att du har körkort, traktorkort (utfärdat före den 1 oktober 2009), eller AM-körkort.

AM-körkort får man efter godkänt kunskapsprov på Trafikverket och för att få genomföra kunskapsprovet så måste din utbildare rapportera att du genomgått och nått målen med utbildningen.

Utbildningen innebär 8 timmar lärarledda teorilektioner som är uppdelade på 4 tillfällen och minimum 4 timmar praktisk övning på både manöverbana och i trafik. Du får dessutom kursmaterial så du kan läsa hemma inför och efter de olika lektionerna. Om du inte uppfyller målen på respektive moment kan det bli fler lektioner.

I samband med din inskrivning får du en inloggningskod så att du kan gå in på elevcentralen.se och träna på teoritester för att få bekräftelse på om du har tillräckligt med kunskap. Dessa tester bör du vara klar med innan vi bokar dina körlektioner i trafik, du kan dock fortfarande boka körning på manöverbanan där vi tränar bl.a. balansövningar, manövrering och bromsning. För att få övningsköra skall samtliga av dessa krav vara uppfyllda:

  • fyllt 14 år och 9 månader.

TIPS!

Tidigare kurser visar tydligt att de elever som lägger ner tid o kraft på sin teori lättare når både de teoretiska och praktiska målen och därför oftast inte behöver köra några extra körlektioner (som kostar 700: -/lektion) utöver de minimum 4 timmarna som ingår i kursen. Så vårt tips är att du jobbar aktivt med din teori frågar och antecknar på teorilektionerna och att du använder kursmaterialet.

Gå igenom denna information med dina föräldrar/målsman som därefter skriver under och lämnar det på trafikskolan. Om ni har några funderingar är ni välkomna att kontakta oss.