AM-moped

Välkommen till Erikssons trafikskola och din utbildning till AM körkort!

AM är en körkortsbehörighet för moped klass I, den så kallade EU-mopeden. Mopeden är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/tim och för att köra den krävs att du har körkort, traktorkort (utfärdat före den 1 oktober 2009) eller AM-körkort.

AM-körkort får man efter godkänt kunskapsprov på Trafikverket och för att få genomföra kunskapsprovet så måste din utbildare rapportera att du genomgått och nått målen med utbildningen.

Utbildningen innebär 8 timmar lärarledda teorilektioner uppdelat på 4 tillfällen och minimum 4 timmar praktisk övning på manöverbana och i trafik. Du får kursmaterial, som du kan läsa inför lektionerna och inför kunskapsprovet. Om du inte uppfyller målen på respektive moment, kan du behöva ta fler körlektioner.

I samband med din inskrivning får du en inloggningskod till elevcentralen.se. På elevcentralen.se kan du göra simulerade teoriprov för att testa dina kunskaper inför teoriprovet på Trafikverket. Dessa tester bör du vara klar med innan vi bokar dina körlektioner i trafik. På manöverbanan tränar vi bl.a. balansövningar, manövrering och bromsning.

TIPS!

Tidigare kurser visar tydligt att elever, som lägger ner tid på teorin innan de praktiska momenten, lättare når utbildningens teoretiska och praktiska mål. Om du blir underkänd på körning i trafik, kommer du behöva extra körlektioner. Vårt tips är att du jobbar aktivt med din teori, frågar och antecknar på teorilektionerna samt använder kursmaterialet.

Gå igenom denna information med dina föräldrar/målsman. Förälder/målsman ska vara närvarande vid inskrivning på trafikskolan. Om ni har några funderingar är ni välkomna att kontakta oss.