B-personbil

För att få B-körkort finns det sex krav du behöver uppfylla:

  1. Du har ett giltigt körkortstillstånd.
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har gått riskutbildningens två delar.
  5. Du har gjort ett godkänt förarprov (kunskapsprov och körprov).
  6. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

Inskrivning

I samband med inskrivning hjälper vi dig med synundersökning och ansökan om körkortstillstånd. Du kan köpa något av våra paket eller enbart körlektioner, böcker och inloggning till Elevcentralen. På elevcentralen kan du göra onlinetester med frågor, boka/avboka körlektioner, se din lärares kommentarer ifrån körlektionen, se dina bokade lektioner m.m.

Handledarutbildning

Innan du börjar övningsköra privat, måste både du som elev och din handledare ha genomgått en handledarutbildning (introduktionsutbildning). Via elevcentralen har du och din handledare möjlighet att se vad du övat på under dina körlektioner. Ju mer engagerad din handledare är desto effektivare kan handledaren hjälpa dig att nå dina mål. Bjud gärna med din handledare till dina körlektioner där ni kan få handledning och tips på hur ni kan träna hemma.

Teorin

Det finns många inlärningsmetoder och vilken metod som passar just dig vet du troligen bäst själv. Hos oss får du möjlighet att variera mellan olika metoder, och till din hjälp har du böcker, onlinetester med frågor, lärarledda teorilektioner och självklart finns din lärare till hands för att hjälpa dig längs vägen.

Det är tydligt att elever, som lägger ner tid och kraft på sin teori, lättare når både de teoretiska och praktiska målen. Du kan därigenom påverka hur mycket tid och pengar ditt körkort kommer kosta dig.

Dyslexi: Vi har specialutbildade lärare inom dyslexi. Om du är i behov av att göra ditt teoriprov muntligt eller med förlängd provtid går detta att ansökas om hos Trafikverket. Det krävs en utredning, som ska bifogas ansökan. Om du inte har intyg från skola eller läkare så hjälper vi dig med detta till en kostnad motsvarande en dubbellektion enligt kontorets prislista. Du bokar tid för detta i receptionen.

Körlektioner

Körlektionerna är 40 minuter i Malmö och vi rekommenderar att du bokar dubbellektioner för att få mer effektivitet i din utbildning.

I Lund kör du dubbellektioner 80 minuter som standard.

Hur många lektioner just du kommer behöva beror på flera faktorer t.ex. hur intensivt du har möjlighet att träna, dina teoretiska kunskaper, hur mycket du har möjlighet att öva privat. Efter några körlektioner kan vi göra en bedömning och ge dig en plan för att nå ditt körkort.

Riskutbildning del 1 – teori

Detta är den teoretiska delen av riskutbildningen och den kan vi planera in redan i samband med din inskrivning. Den är obligatorisk och omfattar alkohol, trötthet och riskbeteende i trafiken.

Riskutbildning del 2 – halkan

Detta är den praktiska delen av riskutbildningen och du ska ha kommit en bit på vägen i din körkortsutbildning när du gör denna. Du planerar den tillsammans med din lärare så att den kommer rätt i tid under körkortsutbildningen. Den är obligatorisk och ska göras innan du gör provet på Trafikverket.

Kunskapsprov och körprov

När du närmar dig målet så bokar du och din lärare in kunskapsprov (teoriprov) och förarprov (uppkörning).

Automatväxlad bil

Vi har naturligtvis utbildning för automatväxlad bil. Välkommen att fråga oss så berättar vi mer om denna utbildning. Möjlighet att övningsköra för automatbil finns i Malmö och Lund

Intensivutbildning

Detta är en effektiv och populär form av körkortsutbildning. Vi skräddarsyr utbildningen och anpassar den efter dina önskemål och förutsättningar.

Vi finns på

Nobelvägen 44, Malmö
Fersensväg 5, Malmö City
Scheelegatan 3, Malmö
Järnvägsgatan 43, Limhamn
Tel. 040-50 50 75

Västra Stationstorget 7 i Lund
Tel. 046-15 88 33

Ring oss gärna så hjälper vi er med alla frågor som ni önskar svar på.