AM-moped

AM är en körkortsbehörighet för moped klass I (EU-moped). Mopeden är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/tim och för att köra den krävs att du har körkort, traktorkort (utfärdat före den 1 oktober 2009) eller AM-körkort.

AM-körkort får man efter godkänt kunskapsprov på Trafikverket. För att få göra kunskapsprovet måste du ha genomgått och uppnått målen med AM-utbildningen.

Gå igenom denna information med dina föräldrar/målsman. Förälder/målsman ska vara närvarande vid inskrivning på trafikskolan. Om ni har några funderingar är ni välkomna att kontakta oss.

Teori

8 timmar lärarledda teorilektioner uppdelat på 2 eller 4 tillfällen.

I samband med inskrivningen får du inloggning till Elevcentralen. Du får kursmaterial, som du kan läsa inför lektionerna och inför kunskapsprovet. På Elevcentralen kan du göra simulerade teoriprov för att testa dina kunskaper inför kunskapsprovet på Trafikverket. Dessa tester bör du vara klar med innan vi bokar körlektion i trafik.

Praktik – manövrering och trafik

3 timmar praktisk övning på manöverbana och 1 körlektion i trafik. På manöverbanan tränar vi bl.a. balansövningar, manövrering och bromsning.

Vi tillhandahåller skyddsutrustning för våra elever.

  • Körning på manöverbana sker på Bulltoftabanan i Malmö.
  • Körlektioner i Malmö utgår från Scheelegatan 3.
  • Körlektioner i Lund utgår från Västra Stationstorget 9.

Om du inte uppfyller målen på de praktiska momenten, kan du behöva ta fler körlektioner.

TIPS!

Tidigare kurser visar tydligt att elever, som lägger ner tid på teorin innan de praktiska momenten, lättare når utbildningens teoretiska och praktiska mål. Om du blir underkänd på körning i trafik, kommer du behöva extra körlektioner. Vårt tips är att du jobbar aktivt med teorin, frågar och antecknar på teorilektionerna samt använder kursmaterialet.