BE-tungt släp

BE-kort

För att kunna ta BE-kort måste du sedan innan ha ett giltigt B-körkort. BE-körkort ger dig rätten att köra ett (eller flera) släp där släpens sammanlagda totalvikt inte överstiger 3,5 ton. Tänk på att bil och släp kan ha begränsningar i sina respektive registreringsbevis som måste uppfyllas för att det skall bli en laglig fordonskombination. Om du vill ha hjälp med att räkna på vad just din fordonskombination kräver för körkortsbehörighet, så kontakta oss eller Transportstyrelsen. Enbart dina fordons registreringsnummer behövs för att ge dig svar.

Körkortstillstånd

För att få övningsköra, göra teoriprov samt körprov krävs att du har körkortstillstånd. Ansök om detta här hos Transportstyrelsen och glöm inte komplettera med ett synintyg som du kan göra gratis på alla våra kontor om du köpt ett körpaket hos oss. Detta rapporterar vi sedan direkt till Transportstyrelsen online.

Kunskaps- och körprov

Teoriprovet bokas utav eleven själv när han/hon känner sig redo. Körprovet bokas i samråd med din trafiklärare. Lån av ekipage till prov har vi tillhanda i mån av tillgänglighet.