Handledarutbildning Malmö

För att få övningsköra privat så måste både elev och handledare genomgå en handledarutbildning. Eleven måste även ha ett giltigt körkortstillstånd.

Utbildningen kan liknas vid en introduktionskurs för dig som vill börja övningsköra. Kursen ger både eleven och handledaren de verktyg som behövs för att kunna övningsköra privat på ett säkert sätt. Vårt mål är att handledare och elev får en lärorik, rolig och inte minst nyttig kurs. Våra utbildare är erfarna lärare som jobbar som trafiklärare dagligen i Malmö och i Lund. Efter genomförd kurs rapporterar vi de deltagande direkt till transportstyrelsen. Om alla krav är uppfyllda och alla handlingar kommit in samt avgiften är betald, tar det i normalfallet 1-3 veckor att få handledarskapsbeviset.

Tips!

Ju mer engagerad din handledare är ju effektivare kan ni hjälpas åt att nå dina mål.

Vad krävs för att bli handledare?

För att kunna vara handledare behöver denne

  • ha fyllt 24 år
  • eleven till handledaren ha ett giltigt körkortstillstånd
  • ha gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren (eleven måste också ha gått utbildningen)
  • ha ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land. Du ska ha haft behörighet för det fordon som ni ska övningsköra med under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren.

Tips!

Ha alltid ha med handledarskapsbeviset när ni övningskör, och kom ihåg att det är handledaren som ses som förare och är ansvarig vid körningen.

Boka din handledarutbildning direkt i vår E-handel eller kontakta oss så bokar vi in ett kurstillfälle som passar er.